Dažniausiai žiemai nusprendžiama paruošti marinuotų agurkų ir pomidorų, tačiau tikrai nebūtina tuo apsiriboti. Šį kartą siūlome išbandyti marinuotų cukinijų receptą, kuris tikrai taps vienu jūsų mėgstamiausių.
Garstyčios pagardins marinatą, kurį bus galima naudoti ir įvairių patiekalų gamybai (pavyzdžiui, galima naudoti barščiams), o tokiu būdu marinuotos cukinijos yra traškios, saldžiarūgštės ir vidutiniškai aštrios.
Cukinijų marinavimas tikrai nepareikalaus didelių pastangų, o konservuotas daržoves galėsite laikyti spintelėje ar balkone.
Recepte nurodytas ingredientų kiekis skirtas 4 stiklainiams po 0,5 litro.
Jums reikės:
- 1200 g jaunų cukinijų
- 800 ml vandens
- 125 ml pomidorų pastos
- 30 g druskos
- 75 g cukraus
- 4 valg. š. 9% acto
- 1 arb. š. sausų garstyčių
- 4 krapų šakelių
- 4 česnakų skiltelių
- 4 serbentų lapų
- 4 vyšnių lapelių
- 12 kvapiųjų pipirų žirnelių
- 1 aitriosios paprikos
Kaip gaminti?
Stiklainius išplaukite su soda ir gerai nuskalaukite po tekančiu vandeniu.
Nuplautas jaunas cukinijas supjaustykite maždaug 8 cm ilgio griežinėliais.
Į kiekvieną stiklainį įdėkite 1 krapų šakelę, 1 česnako skiltelę, 1 serbentų ir vyšnios lapelį, 3 kvapiųjų pipirų žirnelius ir kelis gabalėlius aitriosios paprikos.
Cukinijas sudėkite į stiklainius. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių pastovėti.
Paruoškite marinatą. Į puodą įpilkite 800 ml vandens, įberkite druskos ir cukraus. Įdėkite pomidorų pastos ir įberkite sausų garstyčių. Gerai išmaišykite ir užvirinkite.
Išpilkite vandenį iš stiklainių ir į kiekvieną stiklainį įpilkite po 1 valg. š. acto. Užpilkite marinatu.
Užsukite stiklainius karštais sterilizuotais dangteliais ir apverskite juos. Apvyniokite šilta antklode ir palikite dvi dienas visiškai atvėsti.
Būtinai išbandykite šį receptą! Pikantiškas cukinijų užkandis puikiai dera su troškintomis bulvėmis, bulvių koše, makaronais ir kitais patiekalais.