Pagal šį receptą nereikia nieko virti. Tai yra pats naudingiausias ir labai skanus patiekalas, kai reikia panaudoti žalius pomidorus! Vienintelis pavojus tai, kad iki žiemos šių gėrybių gali ir nelikti – suvalgysite per kokį mėnesį!
Sudėtis
- 1 kg žalių pomidorų
- 2 česnakų galvutės
- virintas atšaldytas vanduo
Kiekvienam stiklainiui
- 60 ml obuolių sidro acto (4 šaukštai)
- 0,5 šaukštelio cukraus
- 1 šaukštelis su kaupu + 1 šaukštelis be kaupo druskos
Pomidorus supjaustykite, kaip norite. Stiklainius ir dangčius praskalaukite ir išdžiovinkite. Paskirstykite susmulkintus česnakus ir pomidorus į kiekvieną stiklainį.
Į kiekvieną stiklainį supilkite actą, druską ir cukrų. Kiekis gali skirtis pagal jūsų skonį.
Užpilkite virintu atšaldytu vandeniu, kad jis padengtų pomidorus. Užsukite dangtelius, papurtykite, kad ingredientai sumaišytų.
Laikykite vėsioje, sausoje vietoje, kur nėra saulės, 25 dienas. Po šio laikotarpio galite paragauti. Pomidorai bus visiškai paruošti ir labai skanūs! Atidarytą stiklainį laikykite šaldytuve.