Paprasta paruošti, galbūt net šiek tiek neįprasta, bet labai gardu! Marinuoti vištienos skilveliai gali tapti puikia švenčių ar kasdienio stalo puošmena. Paragaukite!
Sudėtis:
800 g vištienos skilvelių (skrandukų)
2 svogūnai
5 skiltelės česnako
krapai
50 ml aliejaus
50 ml acto
2 šaukštai sojos padažo
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio cukraus
malti juodieji pipirai
Gaminimas:
Nuplaukite skilvelius ir virkite pasūdytame vandenyje apie 1,5 valandos. Atvėsinkite ir supjaustykite.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir užpilkite actu. Palikite 30 min. Retkarčiais pamaišykite. Susmulkinkite česnaką ir krapus.
Nusausinkite acto likučius nuo svogūnų ir sudėkite juos į vištienos skilvelius. Pridėkite česnaką ir krapus.
Supilkite sojos padažą, aliejų, suberkite druską, cukrų ir įberkite juodųjų pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite ir porai valandų padėkite į šaldytuvą (geriausia palikti per naktį).
Marinuoti vištienos skilveliai paruošti dėti ant stalo. Sutikite – tai neblogas vištienos patiekalas, ar ne?