Kalbant apie šašlykus, vienas pagrindinių užkandžių ant stalo yra marinuoti svogūnai. Kartais jie būna tokie skanūs, kad svečiai pradeda juos valgyti dar nesulaukę mėsos. Svogūnai pagal šį receptą būtent tokie ir yra. Jie dažnai suvalgomi vieni!
Pagrindinis dalykas, dėl kurio daugelis nemėgsta paprastų svogūnų ir labiau vertina marinuotus, yra jiems būdingas deginantis ir kartus skonis. Tačiau marinuotuose svogūnuose jo nebelieka, todėl juos galite valgyti drąsiai.
Šiam marinatui reikalingi ingredientai yra paprasti. Svogūnai, žolelės, actas, šiek tiek cukraus, druskos. Pirmiausia pasigaminkite marinatą. Į stiklinę vandens įberkite druskos ir cukraus. Viską gerai išmaišykite, tada įpilkite acto. Jo reikia keturių šaukštų.
Susmulkinkite svogūnus ir žalumynus. Geriau, jei svogūnas supjaustytas mažais žiedeliais – taip jis bus minkštesnis ir sultingesnis.
Viską užpilkite marinatu ir palikite 20 minučių. Praėjus tam laikui, nupilkite marinatą ir gausite gardų garnyrą prie šašlykų!