Daugelyje patiekalų svogūnai naudojami žali, dažniausiai salotose. Tačiau aitrus šių pikantiškų daržovių skonis ir pikantiškas kvapas patinka ne visiems. Žinoma, saldūs svogūnai su lengvu kartumu pagardina salotas ir užkandžius, tačiau ką daryti, jei turite per daug aitrius svogūnus?
Yra paprastas ir patikrintas būdas marinuoti svogūnus prieš dedant juos į pagrindinį patiekalą. Marinuotus juos galima vartoti net kaip atskirą užkandį prie mėsos, virtų daržovių ar tiesiog su duona. Kvapnūs, traškūs ir saldūs svogūnėliai greitai pakeis jūsų požiūrį.
Naudokite 9% actą, prieš tai užvirinkite ir atvėsinkite vandenį. Atkreipkite dėmesį, kad raudonieji ir baltieji svogūnai marinuojami atskirai.
Sudedamosios dalys
- Svogūnai 3 vnt.
- Vanduo 1 valgomasis šaukštas
- Actas 4 šaukštai
- Cukrus 1 valgomasis šaukštas
- Druska 1 šaukštelis
- Krapai pagal skonį
Paruošimo būdas
Supjaustykite svogūną žiedais arba pusžiedžiais. Stenkitės, kad jie būtų kuo plonesni.
Sumaišykite atšalusį virintą vandenį, actą, druską ir cukrų. Įsitikinkite, kad ingredientai visiškai išsimaišė.
Užpilkite svogūnus marinatu ir palikite 20 minučių. Prieš patiekiant nusausinkite – svogūnai bus paruošti naudoti!
Marinuotus svogūnėlius galėsite patiekti ne tik su mėsa ir žuvimi. Juos taip pat galima naudoti salotoms ir sultingiems mėsainiams gaminti. Jei nemėgstate aitraus svogūnų skonio, naudokite švelnesnius raudonuosius svogūnus (dar vadinamus Jaltos svogūnais). Mėgaukitės maloniu skoniu!