Pasiruoškite žiemai, pasigamindami šias fantastiškas pomidorų salotas. Tada tiesiog, kai norėsite, galėsite atsidaryti ar patiekti šalia pagrindinio patiekalo, arba skanauti kaip užkandį.
Jums reikės:
- 2 kg sumaišytų žalių, geltonų ir raudonų pomidorų
- 4 svogūnų
- 2 aitriųjų paprikų
- 1 šaukšto druskos
- 2 šaukštų garstyčių sėklų
- 1 šaukštelio kalendros
- 1 l vandens
- 70 ml acto
- 5 šaukštų granuliuoto cukraus
- 1 šaukšto druskos
- 10 žirnelių juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Pomidorus supjaustykite storesniais griežinėliais, nupjaukite ir išmeskite viršų, kur buvo kotelis.
Įdėkite pomidorus į didesnį dubenį kartu su labai smulkiai pjaustytomis aitriosiomis paprikomis ir smulkiai pusžiedžiais supjaustytais svogūnais.
Įdėkite garstyčių sėklų, kalendros ir šaukštą druskos.
Leiskite pastovėti, o tuo tarpu paruoškite užpilą.
Paruoškite užpilą, 1 litre vandens ištirpindami šaukštą druskos ir 5 šaukštus cukraus.
Įdėkite 10 juodųjų pipirų žirnelių.
Užvirkite ir virkite tol, kol visi druskos ir cukraus kristalai ištirps.
Supilkite actą ir gerai išmaišykite.
Tada į sterilizuotus pusės litro stiklainius sudėkite pomidorus.
Supilkite karštą marinatą ir uždenkite dangteliais.
Stiklainius sudėkite į didesnį puodą, kurio dugną padenkite audeklu.
Įpilkite vandens.
Sterilizuokite verdančiame vandenyje maždaug 15 minučių po užvirimo.
Tada sandariai uždarykite dangtelius ir stiklainiai su salotomis bus paruošti.
Laikykite vėsioje tamsioje vietoje. Žiemą jums tiesiog reikės atsidaryti stiklainį ir galėsite mėgautis vasaros skoniu!
Skanaus!