Šiandien norime su jumis pasidalinti paprastu, bet tikrai dėmesio vertu receptu. Prireiks vos kelių ingredientų, o paruošti marinuoti pomidorai bus tikrai puikaus skonio.
Jums reikės:
- Pomidorų
- 5 l vandens
- 20 g cukraus
- 350 ml acto
- Morkų lapų
- Pipirų žirnelių
Kaip gaminti?
Paruoškite 1 l talpos stiklainius. Sterilizuokite verdančiame vandenyje arba mikrobangų krosnelėje su trupučiu švaraus vandens. Sterilizuokite ir stiklainių dangtelius.
Į kiekvieno stiklainį įdėkite po 3 morkų lapus.
Suberkite pipirų žirnelius. Sudėkite pomidorus.
Stiklainių turinį užpilkite verdančiu vandeniu ir atvėsinkite.
Visą vandenį nupilkite į didelį puodą, įberkite druskos ir cukraus, įpilkite acto. Užvirinkite ir vėl užpilkite ant pomidorų.
Užsukite stiklainių dangtelius, stiklainius apverskite ir uždenkite antklode. Palikite atvėsti 12-16 valandų. Laikykite vėsioje tamsioje vietoje.
Marinuoti pomidorai – tai puikus užkandis ir įvairių patiekalų garnyras. Morkų lapai suteikia pomidorams įdomų poskonį, todėl paragavus norisi valgyti dar ir dar.