Puikus delikatesas iš pomidorų, česnako, paprikos ir žolelių. Marinuoti pomidorai yra nepaprastai skanūs. Be to, juos lengva paruošti.
Reikės:
- 2 kg pomidorų
- Krapų
- česnakų
- Krienų lapų
- Čili pipiro
- Petražolių
- 30 vnt. juodųjų pipirų
- 10 vnt. kvapniųjų pipirų
- 2-3 vnt. lauro lapų
- 2 šaukštai druskos 1 stiklainiui
- 4 šaukštai cukraus 1 stiklainiui
- 3 šaukštai acto 1 stiklainiui
- 3 stiklainių, kurių tūris 3 litrai.
Gaminimas:
Pirmiausia sterilizuojame stiklainius ir dangtelius. Nuplauname daržoves.
Supjaustykite paprikas. Į stiklainius įdėkite krieno lapą, krapus, susmulkintą česnaką, pomidorus ir paprikas, petražoles ir krapų stiebus (juos galima džiovinti). Pakratykite stiklainį, kad viduje esantis turinys gražiai išsilaikytų.
Taip sluoksniuokite daržoves iki pat viršaus. Į kiekvieną stiklainį įdėkite pipirų ir lauro lapelių.
Tada užpilkite viską padarytu verdančiu marinatu (paaiškinimas, kaip jį daryti, pateiktas žemiau). Uždarykite stiklainius ir palikite marinuotis 15 minučių.
Marinato ruošimas:
Supilkite vandenį į puodą. Įdėkite cukraus, druskos, įpilkite acto. 4 šaukštai 1 stiklainiui, 12 šaukštų 3 dideliems stiklainiams, 2 šaukštai druskos 1 stiklainiui – 6 šaukštai 3 dideliems stiklainiams, 3 šaukštai acto 1 stiklainiui, 9 šaukštai 3 dideliems stiklainiams. Leiskite marinatui užvirti ir supilkite jį į stiklinius. Užsukute juos, apverskite ir leiskite atvėsti.