Kiekviena namų židinio sergėtoja atsakingai rūpinasi, kad jos šeima valgytų daržoves ne tik vasarą, bet ir visus metus. Aš asmeniškai, siekdama paįvairinti mitybą, labai mėgstu išbandyti įvairius marinavimo receptus. Vienas iš naujausių radinių – marinuoti pomidorai be acto ir krapų.
Išbandžiusi šį gaminimo būdą pastebėjau, kad pomidorai nesutrūkinėja, išlieka labai gražūs ir sultingi. Pomidorų skonis nėra per sūrus ir net šiek tiek saldus. Gvazdikėliai ir cinamonas suteikia pikantiškumo. Iš išvardytų ingredientų galite pagaminti tris litrus puikių marinuotų gėrybių.
Su kuo patiekiami marinuoti pomidorai?
Šie pomidorai puikiai dera su bulvių koše ar bet kokia kita koše. Taip pat puikiai tiks prie keptos mėsos ar žuvies. Viskas priklauso nuo jūsų išradingumo. O likusį kvapnų sūrymą galima išgerti, jame nėra nieko kenksmingo.
Ingredientai
1,5 kg pomidorų
1 a. š citrinos rūgšties
5 v. š cukraus
2 a. š druskos
4 skiltelės česnako
4 vnt. gvazdikėlių
3 g cinamono
Juodieji pipirai (žirneliai) pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Pomidorus nuplaukite ir sudėkite į stiklainį. Didesnius dėkite stiklainio apačioje, mažesnius – arčiau viršaus.
2. Tada suberkite susmulkintus česnakus, pipirus, gvazdikėlius, cinamoną.
3. Užpilkite karštu vandeniu, palikite atvėsti. Nupilkite vandenį.
4. Suberkite druską, cukrų, citrinos rūgštį. Viską užpilkite karštu vandeniu. Užsukite dangtelį.
Taip pat galite įdėti keletą lauro lapų ir žalumynų. Tačiau ir be jų pomidorai įgaus malonų, pikantiškai saldų skonį. Tikiuosi, Jums patiks. Išbandykite ir parašykite savo atsiliepimus.