Konservuoti pomidorai labai praverčia žiemą. Užsikonservuokite jų, kad galėtumėte pomidorus naudoti kaip garnyrą prie įvairiausių patiekalų.
Ingredientai:
- Pomidorai – 5-6 kg
- Svogūnai – 10 vnt.
- Saldžiosios paprikos – 4-5 vnt.
- Česnakai – 20 skiltelių.
1 litrui marinato reikės:
- Krienų lapai – 10 vnt.
- Krapai
- Citrinų rūgštis
- Cukrus – 70 g
- Druska – 50 g.
Gaminimas:
Susmulkinkite paprikas ir svogūnus. Į stiklainius įdedame 1 krapų, pusę krienų lapo, 2 skilteles česnako.
Tada įdėkite per pusę perpjautus pomidorus kartu su svogūnų žiedais. Įdėkite ir papriką. Viršutinį pomidorų ir svogūnų sluoksnį padenkite krienų lapo gabalėliu. Viską užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 20 minučių.
Tuomet paruoškite marinatą: į verdantį vandenį įpilkite druskos ir cukraus. Po 20 minučių stiklainius užpilkite karštu vandeniu, į kiekvieną stiklainį įdėkite 1/3 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palaukite, kol jie atvės. Skanaus!