Pasiruoškite gardžių marinuotų pomidorų su svogūnais, kuriais gardžiuositės visą žiemą.
Puikus receptas, kaip kuo ilgiau išsaugoti gardų pomidorų ir svogūnų skonį.
Skanus marinuotų daržovių receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- Pomidorų
- Svogūnų
- 1 valgomojo šaukšto druskos
- 3 šaukštų cukraus
- 1 valgomojo šaukšto acto
- 5 gvazdikėlių
- 3 l tūrio stiklainio
Gaminimo eiga:
Gerai išplaukite stiklainius.
Tinkamai išdžiovinkite.
Pirmiausia į vidų įdėkite gvazdikėlius.
Tada sudėkite stambesniais žiedais supjaustytus svogūnus.
Po to sudėkite pomidorus.
Tokiu būdu daržoves pakaitomis sluoksniuokite eilėmis iki pat viršaus.
Į stiklainius supilkite verdantį vandenį ir uždenkite dangteliu (dar neužsukite).
Palikite 15-20 minučių pastovėti.
Į puodą iš stiklainių išpilkite vandenį.
Tada į stiklainius įberkite druskos ir cukraus.
Į stiklainius supilkite karštą vandenį ir actą.
Sandariai uždarykite stiklainius dangteliu ir pakratykite.
2 receptas: lenkiški marinuoti pomidorai
Praėjusiais metais gaminau tik 4 stiklainius marinuotų pomidorų pabandymui, bet jie buvo tokie skanūs, kad šiemet ketinu juos gaminti didesniu kiekiu.
Jums reikės:
Šių sudedamųjų dalių kiekį galite pasirinkti pagal savo skonį ir pomidorų kiekį.
- Pomidorų
- Svogūnų
- Petražolių
- Krapų
- Česnakų
Marinatui:
- Vandens – 1 l
- Cukraus – 3 valgomųjų šaukštų
- Druskos – 1 valgomojo šaukšto
- Augalinio aliejaus – po 1 valgomąjį šaukštą kiekvienam stiklainiui
- Acto – po 1 valgomąjį šaukštą kiekvienam stiklainiui
Gaminimo eiga:
Nuvalykite ir susmulkinkite česnakus. Sumaišykite su susmulkintomis daržovėmis.
Supjaustykite pomidorus (vidutinio dydžio) stambiais gabalėliais (vieną pomidorą supjausčiau į 4 dalis).
Sudėkite į stiklainius: svogūnus, česnakus, pomidorus, svogūnus ir česnakus.
Paruoškite sūrymą – į verdantį vandenį suberkite druską ir cukrų, ištirpinkite ir leiskite užvirti.
Tada karštą sūrymą supilkite į stiklainius.
Taip pat į kiekvieną stiklainį įpilkite po valgomąjį šaukštą acto ir augalinio aliejaus (ši dozė skirta pusės litro stiklainiams).
Sudėkite į slėginę viryklę ir sterilizuokite 5 minutes nuo virimo laiko.
Apverskite stiklainius dangteliais žemyn, apklokite juos storu apklotu ir palikite atvėsti.
Mėgaukitės!
Instrukcijos vaizdo įraše: