Penktadienis, 25 spalio, 2024

Naujausi

Marinuoti pievagrybiai vos per 5 minutes. Babos receptas

Nuostabus ir greitas marinuotų pievagrybių receptas, kurį man perdavė mano babulė. Būtinai išbandykite, nenusivilsite! 

SUDEDAMOSIOS DALYS:

  • Pievagrybiai – 500 g
  • Actas ( 9%) – 60 ml
  • Augalinis aliejus – 120 ml
  • Česnakai – 3 griežinėliai.
  • Juodieji pipirai (nesumalti) – 10 vnt
  • Cukrus – 2 šaukšteliai.
  • Druska – 1 šaukštelis.
  • Lauro lapai – 4 vnt

PARUOŠIMAS:

1. Nuplaukite pievagrybius, supjaustykite didelius česnakus į 4 dalis, vidutinio dydžio, mažus galima palikti nepjaustytus.

2. Keptuvėje, kur virsite grybus, išvirkite marinatą – sumaišykite actą, aliejų, cukrų, druską, pridėkite žirnių ir lauro lapų.

3. Įdėkite grybus į marinatą ir spauskite česnaką.

4. Kepkite, maišydami po 5 minučių virimo. Iš pradžių atrodo, kad skysčio nepakanka, tačiau grybai labai greitai suteiks daug sulčių.

5. Įdėkite grybus į stiklainį, atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą 4 valandas. Po 4 valandų galite valgyti.

Skanaus! 

Šaltinis

 

Įdomūs video