Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Marinuoti pievagrybiai. Juos galima valgyti jau kitą dieną

Marinuoti pievagrybiai bus puikus užkandis. Marinuoti šiuos grybus visai nesunku, tad siūlome išbandyti šį receptą.

Ingredientai: 

  • pievagrybiai – 500 gramų
  • česnakai – 3 skiltelės
  • svogūnas – 1 vidutinio dydžio
  • pusė paprikos (supjaustytos kubeliais).

Marinatui:

  • vanduo – 1 litras
  • lauro lapai – pagal skonį
  • juodieji pipirai žirneliais – 5 vnt.
  • džiovintas mairūnas
  • actas 9% – 80 mililitrų
  • druska – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas
  • alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas.

Gaminimas: 

Grybus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes šiek tiek pasūdytame vandenyje. Virtus grybus sudėkite į kiaurasamtį.

Marinato gaminimas: į 1 litrą vandens įdėkite lauro lapų, juodųjų pipirų ir mairūno. Virkite apie 2-3 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite actą ir alyvuogių aliejų. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Pievagrybius (jei dideli) perpjaukite per pusę, sudėkite į keraminį gilų indą, ant viršaus sudėkite paprikų kubelius, smulkintą svogūną ir česnaką. Užpilkite viską karštu marinatu, uždenkite ir palikite atvėsti. Tada įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite 12 valandų. Skanaus!

pievagrybiai

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---