Marinuoti pievagrybiai bus puikus užkandis. Marinuoti šiuos grybus visai nesunku, tad siūlome išbandyti šį receptą.
Ingredientai:
- pievagrybiai – 500 gramų
- česnakai – 3 skiltelės
- svogūnas – 1 vidutinio dydžio
- pusė paprikos (supjaustytos kubeliais).
Marinatui:
- vanduo – 1 litras
- lauro lapai – pagal skonį
- juodieji pipirai žirneliais – 5 vnt.
- džiovintas mairūnas
- actas 9% – 80 mililitrų
- druska – 1,5 arbatinio šaukštelio
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas
- alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimas:
Grybus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes šiek tiek pasūdytame vandenyje. Virtus grybus sudėkite į kiaurasamtį.
Marinato gaminimas: į 1 litrą vandens įdėkite lauro lapų, juodųjų pipirų ir mairūno. Virkite apie 2-3 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite actą ir alyvuogių aliejų. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Pievagrybius (jei dideli) perpjaukite per pusę, sudėkite į keraminį gilų indą, ant viršaus sudėkite paprikų kubelius, smulkintą svogūną ir česnaką. Užpilkite viską karštu marinatu, uždenkite ir palikite atvėsti. Tada įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite 12 valandų. Skanaus!