Žalieji pomidorai taps mėgstamiausiu jūsų užkandžiu, jie net skanesni už agurkus! Nieko nelaukite, išbandykite ir įsitikinkite tuo patys!
Ingredientai:
- žalieji pomidorai – 2 kg
- česnakai – 1-2 vnt. (pilnas česnakas, ne skiltelės)
- petražolės
- druska – 5 valgomieji šaukštai
- cukrus – 5 arbatiniai šaukšteliai
- citrinos rūgštelė – 5 valgomieji šaukštai
- obuolių actas – 0,5 litro
- šaltas vanduo – 1 litras
- juodieji pipirai – 2 arbatiniai šaukšteliai.
Gaminimas:
Pomidoruose padarykite gilius kryžminius įpjovimus. Smulkiai supjaustykite česnaką ir sudėkite į pomidorus. Tada į kiekvieną įpjovą dėkite po petražolių šakelę. Sudėkite pomidorus į sterilizuotą 5 litrų stiklainį ir įdėkite dar šiek tiek česnako.
Paruoškite marinatą: į vandenį suberkite druską, cukrų, citrinos rūgštelę ir įpilkite obuolių acto. Sumaišykite ir supilkite gautą marinatą į pomidorų stiklainį. Užsukite stiklainį dangteliu ir palikite dienai pasimarinuoti. Kitą dieną galite ragauti.
Žalieji pomidorai pagal šį receptą kasdien bus tik skanesni. Stenkitės palikti stiklainį pastovėti visam mėnesiui, tada jie bus patys skaniausi.