Home Receptai Konservuoti patiekalai Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas

Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas

0
Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas

Marinuoti agurkai – tai vienas tų užkandžių, be kurio nepraeina nė viena šventė. Marinuoti agurkai patiekiami kaip užkandis prie įvairių patiekalų, be to, jie yra labai svarbus įvairių mišrainių ingredientas. Vis dėlto, tenka pripažinti, kad mišrainių ruošimas kartais atima tikrai nemažai laiko… Kad taip nenutiktų, marinuokite smulkintus agurkus!

Jei žiemai paruošite smulkintų marinuotų agurkų, tai padės jums sutaupyti tikrai nemažai laiko ruošiant įvairius patiekalus. Niekam ne paslaptis, kad pjaustyti šviežias daržoves yra kur kas paprasčiau nei marinuotas, taigi, išbandykite šį receptą.

Jums reikės:

  • 600 g šviežių agurkų
  • 4 česnako skiltelių
  • 4 krapų šakelių
  • 2 aitriosios paprikos žiedelių
  • 5 arb. š. 9% acto
  • 25 g cukraus
  • 25 g druskos
  • 500 ml vandens
  • 2 lauro lapų
  • 2 juodųjų pipirų žirnelių

Kaip gaminti?

Agurkus gerai nuplaukite. Nupjaukite galus. Nulupkite česnaką.

Į sterilizuotą stiklainį įdėkite aitriosios paprikos žiedą ir žalumynų šakelę. Įdėkite 2 nuluptas česnako skilteles.

Agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Suberkite į stiklainį. Agurkus užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite juos dangčiu ir palikite 15 minučių pastovėti. Nupilkite vandenį. Vėl užpilkite stiklainį verdančiu vandeniu ir palikite dar 10 minučių pastovėti.

Paruoškite marinatą. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Įberkite druskos, cukraus, juodųjų pipirų ir įdėkite lauro lapų. Virkite 3 minutes.

Nupilkite vandenį iš stiklainių. Į kiekvieną stiklainį įpilkite acto. Užpilkite verdančiu sūrymu.

Stiklainius uždarykite sterilizuotais dangteliais. Apverskite juos aukštyn kojom ir apvyniokite antklode. Palaukite, kol visiškai atvės.

Laikykite vėsioje vietoje. Kai ruošite mišrainę, atidarykite stiklainį ir kiaurasamčiu pasemkite agurkų. Palaukite, kol skystis nuvarvės. Sumaišykite su kitais mišrainės ingredientais.

Ar kada ruošėte agurkus tokiu būdu? Pasidalinkite komentaruose.