Tokiu būdu agurkus gaminu jau seniai. Mano patirtis rodo, kad nė vienas stiklainis nesugenda ir agurkai nesuminkštėja. Verta išbandyti šį receptą, jei norite agurkus laikyti žiemai. Be minėtų ingredientų, į stiklainius galite dėti ir kitų – pavyzdžiui, serbentų lapų, jalapenų…
Išvardyti ingredientai skirti vienam 720 ml stiklainiui.
Jums reikės:
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- Šviežių krapų
- 1 nedidelio lauro lapelio
- Kelių juodųjų pipirų grūdelių
- Garstyčių sėklų
- Obuolių sidro acto
- Vandens actui praskiesti 2:1 – 100 ml obuolių sidro acto ir 200 ml vandens.
Pasirinktinai:
- Serbentų lapų
- Jalapenų
- Aštriosios paprikos
- Prieskonių pagal skonį
Gaminimo eiga:
Paruoškite švarius stiklainius ir dangtelius.
Nuplaukite krapus ir leiskite jiems nudžiūti.
Tada sudėkite į stiklainių dugną.
Kruopščiai nuplaukite agurkus.
Sudėkite juos į stiklainius.
Sluoksniuokite agurkus stiklainiuose taip, kad jų tilptų kuo daugiau – suspauskite juos vieną šalia kito.
Įdėkite cukraus, druskos, acto (sumaišytų su vandeniu).
Ir gerai uždarykite.
Kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Tada ištraukite iš vandens, apverskite.
Taip palikite atvėsti.
Tuomet galite padėti į spintą su kitomis gėrybėmis.
Agurkai išsilaikys ilgai.
Linkime gero skonio!