Jums reikės:
Agurkų – 600 g;
Česnakų – 2 skiltelių;
Svogūno – 1 vnt.;
Raudonųjų serbentų – 1,5 puodelio;
Juodųjų pipirų – 3 vnt.;
Gvazdikėlių – 3 vnt.
Sūrymui:
Vandens – 1 litro;
Cukraus – 1 valgomojo šaukšto;
Druskos – 2,5 valgomųjų šaukštų.
Gaminimo procesas:
Nuplaukite agurkus ir pamirkykite šaltame vandenyje bent 2-3 valandas.
Ant stiklainio dugno sudėkite serbentų lapus, česnako skilteles, svogūnų žiedus.
Stiklainiuose sustatykite agurkus ir užpilkite serbentais.
Užpilkite stiklainius verdančiu vandeniu ir palikite 5-10 minučių.
Supilkite vandenį iš stiklainio atgal į puodą ir virkite sūrymą: į verdantį vandenį įpilkite druskos, cukraus ir prieskonių.
Užpildykite stiklainius verdančiu sūrymu, uždenkite dangtelius ir palikite 8-10 minučių.
Užsukite stiklainius. Apverskite dangteliai į apačią, apvyniokite šiltai ir palikite atvėsti.
Skanaus!