Jau kurį laiką agurkus konservuoju tik su prancūziškomis garstyčiomis pagal ukrainietės Lilijos Tsvit receptą. Taip paruošti agurkai yra saldžiarūgščiai, vidutiniškai aštrūs ir traškūs.
Šis agurkų konservavimo būdas yra labai paprastas, todėl paruošti agurkus pavyks net ir pradedantiesiems!
Jums reikės:
- 400 g agurkų
- 1 valg. š. prancūziškų garstyčių
- 1 valg. š. druskos
- 2 valg. š. cukraus
- 2 valg. š. acto
- 1-2 česnako skiltelių
- 1 lauro lapo
- 2 gabaliukų čili pipiro
- 0,5 arb. š. kvapiųjų pipirų
Kaip gaminti?
Agurkus valandą pamirkykite šaltame vandenyje. Nupjaukite agurkų galiukus.
Į švarius stiklainius įberkite po pusę arbatinio šaukštelio pipirų žirnelių (galite naudoti juodųjų ir kvapiųjų pipirų mišinį). Į kiekvieną stiklainį įdėkite po lauro lapą.
Įberkite trinto česnako ir smulkinto čili pipiro. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą prancūziškų garstyčių.
Sudėkite agurkus, įberkite cukraus ir druskos, įpilkite acto. Užpilkite verdančiu vandeniu ir užsukite dangtelius.
Puodo dugną užtieskite marle ar skudurėliu. Išdėliokite stiklainius, supilkite karštą vandenį. Kai vanduo užvirs, kaitinkite maždaug 5 minutes.
Apverskite stiklainius, apvyniokite antklode ir palikite parą atvėsti. Laikykite tamsioje vietoje, pavyzdžiui, sandėliuke. Skanaus!
Pamokėlė vaizdo įraše: