Kai į klausimą „Ką gaminti vakarienei, mano meile?“ – girdžiu: „Paruošk man, prašau, ką nors nauja!“ – pradedu tyrinėti korėjiečių virtuvę. Mano vyras dievina gardžias korėjietiškas salotas ir garnyrus, ir jis švyti iš laimės, kai ruošiu rytietiškos virtuvės vakarienę.
Šiandien ir jūs galite palepinti savo gurmanus kažkuo ypatingu. Mes jums norime pasakoti, kaip pasigaminti gardžiausias korėjietiškas agurkų ir morkų salotas.
AGURKŲ IR MORKŲ SALOTOS
SUDEDAMOSIOS DALYS:
- 2 kg agurkų
- 2 morkos
- 1 česnako galvutė
- 125 ml acto
- 80 g cukraus
- 100 ml augalinio aliejaus
- 2 šaukšteliai druskos
- 1 pakelis korėjietiškų morkų prieskonių
- 0,5 šaukštelio kalendros.
GAMINIMO EIGA:
Pirmiausia gerai nuplaukite agurkus ir supjaustykite juos ketvirčiais, išmesdami galiukus.
Tada morkas nulupkite ir sutarkuokite stambiomis juostelėmis.
Sudėkite daržoves į gilų dubenį, susmulkinkite česnaką ir suberkite į agurkus. Tada suberkite korėjietiškus morkų prieskonius, cukrų, druską ir aštriuosius pipirus.
Įpilkite acto ir aliejaus su kalendrų prieskoniais.
Švelniai rankomis sumaišykite daržoves su prieskoniais ir palikite dubenį šaldytuve 24 valandoms. Periodiškai išimkite dubenį ir pamaišykite daržoves, kad jas tolygiai įsigertų prieskoniai.
Po 24 valandų agurkus galite vakuoti žiemai. Norėdami užvakuoti šias agurkų salotas, pirmiausia sudėkite daržoves į švarius stiklainius.
Po to tolygiai paskirstykite išsiskyrusias daržovių sultis po visus indelius.
Uždenkite ir 15 minučių sterilizuokite verdančiame vandenyje. Sandariai uždarykite stiklainius ir nakčiai padėkite po antklode dangteliais žemyn.
Štai ir viskas, skanus žiemos užkandis bus paruoštas!
Prisisekite šį receptą prie savo užrašų knygelės, kad jo nepamirštumėte!