Agurkai aštriame marinate puikiai tiks kaip skanus užkandis vakarėlio metu ar prie skanios vakarienės. Garantuojame, jie jums labai patiks!
Ingredientai:
- agurkai – 2 kg
- cukrus – 100 g
- augalinis aliejus – 90 g
- obuolių actas arba įprastas actas – 100 ml
- druska – 1,5 valgomojo šaukštelio
- pipirai – 1 arbatinis šaukštelis
- paprikos prieskoniai – 1 arbatinis šaukštelis
- Dižono garstyčios – 40 g
- česnakai – 1 vnt (8-9 skiltelės).
Gaminimas:
Agurkus nuplaukite, nupjaukite jų galiukus ir supjaustykite juostelėmis. Tuomet paruoškite marinatą: išspauskite česnako skilteles ir sumaišykite su likusiais marinato produktais. Leiskite pastovėti apie 5 minutes, tada dar kartą gerai išmaišykite. Gautu marinatu užpilkite agurkus, gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti 3 valandas.
Patarimas: jei kol kas ruošiate greitą užkandį, tada agurkus sudėkite į indą, uždenkite dangteliu ir šaldykite 30 minučių.
Tuomet sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Agurkus sudėkite į stiklainius, užpilkite likusiu marinatu, uždėkite dangtelius ir sudėkite į puodą ant rankšluosčio. Užpilkite puodą iki stiklainių viršaus šiltu vandeniu ir kai vanduo užvirs, 0,5 litro stiklainius dar virkite 10 minučių, 0,7 litro stiklainius 12 minučių, 1 litro stiklainius 15 minučių ir 2 l stiklainius 20 minučių.
Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir padėkite atvėsti. Atvėsusius stiklainius laikykite rūsyje arba spintelėje. Jei jums patinka aštresnis maistas, tuomet galite įdėti dar daugiau česnako ir pridėti aitriosios paprikos, susmulkintos maišytuvu.