Pamėginkite naują agurkų derlių užmarinuoti pagal šį receptą!
Sudėtis (1 l stiklainiui):
nedideli agurkai (kiek telpa stiklainyje);
1 citrinos griežinėlis;
4 skiltelės česnako;
2 šakelės krapų;
2 lauro lapai;
1 gvazdikėlis;
0,5 šaukšto garstyčių grūdelių;
3 juodieji pipirai;
Marinatui
1 l vandens;
150 g cukraus;
40 g druskos.
Gaminimas
Užpilkite agurkus šaltu vandeniu ir palikite 3 valandas.
Tada gerai nuplaukite ir nupjaukite galiukus.
Visus prieskonius sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
Sudėkite agurkus ir užpilkite stiklainius verdančiu vandeniu, ir palikite 20 minučių.
Tada išpilkite vandenį ir pamatuokite jo kiekį. Jei reikia, pridėkite šilto virinto vandens iki reikiamo tūrio.
Šiame vandenyje ištirpinkite cukrų, druską ir pridėkite citrinos griežinėlį.
Užpilkite agurkus karštu marinatu, užsukite stiklainius ir apverskite juos aukštyn kojomis.
Nebūtina šiltai apvynioti. Atvėsinkite kambario temperatūroje.
Skanaus!