Būtų tikra nuodėmė žiemai nepasiruošti marinuotų agurkų, kurie puikiai dera prie įvairių patiekalų. Jei pabodo įprasti marinuotų agurkų receptai, siūlome pasigaminti agurkų su čili pomidorų padažu: jų skonis jus tikrai maloniai nustebins!
Jums reikės:
- 3,5 kg agurkų
- 8 valg. š. čili pomidorų padažo
- 1,5 l vandens
- 40 juodųjų pipirų žirnelių
- 2 česnako galvučių
- 16 lauro lapų
- Krapų (pagal skonį)
- Cukraus 100 g
- Druskos 2 valg. šaukštų
- Acto 100 ml
Kaip gaminti?
Nuplaukite agurkus, nupjaukite jų galus ir užpilkite vandeniu. Palikite kelias valandas pastovėti.
Sterilizuokite 1 l talpos stiklainius.
Į kiekvieną stiklainį įdėkite po 5 pipirų žirnelius, 4 česnako skilteles ir 2 lauro lapelius. Įberkite šiek tiek smulkintų krapų.
Sudėkite agurkus.
Puode sumaišykite 1,5 l vandens su čili pomidorų padažu, įberkite šiek tiek druskos ir cukraus. Užvirinkite ir pavirkite 10 minučių.
Gautą mišinį užpilkite ant agurkų. Po 10 minučių užsukite dangtelius.
Apverskite stiklainius ir uždenkite antklode. Kai stiklainiai atvės, juos galite nunešti į rūsį ar sandėliuką.
Su taip paruoštais agurkais galite paruošti puikų šašlykų marinatą: sutarkuokite šiek tiek agurkų, įmaišykite šiek tiek majonezo ir smulkinto česnako.
Sėkmės!