Marinuoti agurkai su česnaku išliks traškūs ir skanūs net ir po kelių savaičių ar po kelių mėnesių. Šį patiekalą labai paprasta paruošti, o rezultatas yra tiesiog fantastiškas!
Jums reikės:
Agurkų
Česnakų
Svogūnų
Krapų
Druskos
Cukraus
Acto.
Kaip gaminti?
Geriausia rinktis nedidelius jaunus agurkus – pernokusios daržovės neužtikrins tokio gero skonio.
Nuplaukite agurkus ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.
Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais puslankiais. Smulkiai supjaustykite krapus.
Reikės maždaug 200 g česnako, bet jei norite aitresnio skonio, česnako kiekį galite padidinti iki 250 g (250 g česnako – tai maždaug 5 šios prieskoninės daržovės galvutės).
Nulupkite česnaką ir smulkiai supjaustykite arba išspauskite.
Įpilkite puodelį cukraus, 4 šaukštus druskos ir supilkite 150 ml 9% acto. Gerai sumaišykite ir laikykite šaldytuve 5 – 8 valandas (arba per visą naktį).
Stiklainius, kuriuose laikysite paruoštus agurkus, pakaitinkite mikrobangų krosnelėje (indai turi būti karšti ir sausi). Sudėkite paruoštus agurkus į stiklainius ir sandariai uždarykite.
Jei nenorite laukti žiemos, agurkus galite valgyti jau po 12 valandų.