Marinuoti agurkai yra skanūs, tačiau sunkiai paruošiami. Kol sterilizuosite stiklainius, viską užpilkite verdančiu vandeniu, kad viskas pavyktų.
Todėl mes siūlome jums receptą, kuriame nėra visų šių bėdų. Ir vis dar išlieka traškūs, švelnūs, rauginti agurkai, kurie ilgai tarnauja. Virimui naudojami tik natūralūs ingredientai.
Marinuoti agurkai
Jums reikės:
- 1 kg agurkų
- 2 krapų skėčiai
- 3 lapai krienų
- 3 ąžuolo lapai
- 2 vyšnios lapai
- 2 lapai juodųjų serbentų
- 3 lauro lapai
- 6 žirneliai juodųjų pipirų
- 3 gvazdikėlių lazdelės
- 1 galva česnako
- 1 čili pipiro ankštis
- 4 šaukštai druskos
- 2 šaukštai garstyčių miltelių
Gaminimas:
Į 3 litrų stiklainio dugną sudėkite žoleles, prieskonius, papriką ir česnaką.
Tada stiklainį iki viršaus užpildykite agurkais kuo sandariau. Pasirinkite šviežius agurkus, kurių vidutinis dydis yra vienodas.
Paruoškite sūrymą: 2 litrus vandens užvirkite su 4 šaukštais druskos. Užvirus marinatui užpilkite agurkus.
Norėdami, kad indas nedūžtų, naudokite gyvybės apsaugą: įdėkite metalinį šaukštą į vidų taip, kad jis liestų abi stiklainio puses, tada viskas liks nepažeista. Uždarykite stiklainį su guminiu dangčiu ir palikite dvi dienas.
Fermentacijos metu atsiras putos, kurias reikės pašalinti. Po dviejų dienų į agurkus įpilkite 2 šaukštus garstyčių miltelių. Dar kartą uždarykite stiklainį, suplakite, kad garstyčios gerai susimaišytų su sūrymu, ir palaukite dar 6 valandas.
Praėjus šiam laikui, supilkite sūrymą į puodą, virkite 5 minutes. Ir vėl tuo pačiu būdu užpilkite agurkus. Tada galite konservuoti.