Mūsų šeimininkės mėgsta žiemai gaminti marinuotus agurkus ir paprikas. Tačiau tik nedaugelis jų žino, kaip suderinti abu šiuos produktus viename stiklainyje. Todėl šiandien mes jums norime papasakoti, kaip šiemet pasigaminti marinuotų agurkų su paprikomis žiemai, kad rezultatas džiugintų jūsų šeimą ir brangius svečius.
Šie nuostabūs marinuoti produktai yra labai skanūs ir pikantiški, su nuostabiu marinatu. Jie labai tiks per bet kokią žiemos šventę. Be to, agurkus iš stiklainio galima naudoti ne tik sumuštiniams pagardinti, bet ir salotoms (pavyzdžiui, visų mėgstamai baltajai mišrainei). Tokių patiekalų gaminimo paprastumas tikrai patiks net pradedančiajam kulinarui.
MARINUOTI AGURKAI IR PAPRIKOS ŽIEMAI
SUDEDAMOSIOS DALYS:
- 2 kg šviežių mažų agurkėlių
- 1 kg saldžiosios paprikos
- 2 litrai geriamojo vandens
- 1,5-2 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai druskos
- 200-250 ml acto
- 1,5 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
GAMINIMO EIGA:
Pirmiausia agurkus užpilkite šaltu vandeniu, įberkite žiupsnelį druskos ir palikite porai valandų pastovėti.
Supjaustykite agurkus plonais griežinėliais (5-7 mm storio) daržovių pjaustykle arba peiliu.
Paprikas reikia nuplauti ir išskobti (pašalinti kotelį, šerdį ir sėklas). Tada supjaustykite jas plonomis juostelėmis (1-2 cm storio). Po to sterilizuotus stiklainius iki pat viršaus pripildykite agurkų ir paprikų juostelėmis.
Norėdami pasigaminti marinatą, į didelį indą supilkite vandenį, ištirpinkite druską ir cukrų. Tada supilkite actą ir užvirinkite. Po to supilkite augalinį aliejų ir porą minučių pavirkite.
Po viso to užpilkite agurkus su paprikomis marinatu, uždenkite ir palikite 5-10 minučių. Vėliau stiklainius reikia pasterizuoti, pastatant juos į vandens vonelę. Pusės litro stiklainiams reikia maždaug 10-12 minučių, vieno litro stiklainiams – 12-13 minučių, o dviejų litrų stiklainiams – 15-20 minučių. Po pasterizavimo stiklainius reikia išimti, užsukti, apversti aukštyn kojomis ir uždengti šilta antklode.
Norint paragauti raugintų agurkų su paprikomis, nebūtina laukti žiemos. Būtinai po kelių dienų atidarykite stiklainį ir paragaukite. Tikimės, kad šis receptas jums patiks ir kad konservų turėsite pakankamai prisiruošę žiemai.