Agurkai su ciberžole – skanus patiekalo priedas, taip pat puikus salotų ir sumuštinių ingredientas. Agurkai yra traškūs, sultingi ir skanūs, su švelniu rytietišku prieskoniu. Išbandykite juos ir įsitikinkite patys!
Išbandykite šį agurkų marinavimo receptą su ciberžole. Ciberžolių marinatas yra puiki alternatyva tradiciniams rūgštiems marinuotiems agurkams. Ciberžolė suteikia marinuotiems agurkams dar geresnį skonį ir yra labai sveikas prieskonis.
Šis rytietiškas prieskonis jau daugelį metų žinomas dėl savo vertingų savybių.
Tai vienas iš galingiausių natūralių antioksidantų. Ciberžolė puikiai tinka nuo peršalimo, gripo, viršutinių ir apatinių kvėpavimo takų infekcijų. Ji taip pat puikiai valo visą organizmą nuo toksinų, lėtina senėjimo procesus ir pasižymi priešvėžiniu poveikiu.
Paruoškite agurkus rudeniui ir žiemai
Jie yra puikus vertingų medžiagų ir vitaminų šaltinis, ir gali padėti sustiprinti imunitetą.
Jums reikės:
- 2 kg mažesnių agurkų
- 1 litro vandens
- 250 ml acto
- 1,5 puodelio cukraus
- 1 šaukštelio ciberžolės
- 2 šaukštų druskos be jodo
- 2 šaukštų garstyčių sėklų
- Pankolių
- Kvapiųjų pipirų
- Lauro lapų
Gaminimo eiga:
Nuplaukite ir supjaustykite agurkus ketvirčiais.
Sandariai sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
Į kiekvieną stiklainį įdėkite po truputį pankolio.
Taip pat įberkite 2 lauro lapelius ir 2 kvapiųjų pipirų grūdelius.
Į puodą įpilkite vandens.
Supilkite actą, cukrų, druską, ciberžolę ir garstyčių sėklas.
Nuolat maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
Tada atidėkite į šalį, kad sūrymas šiek tiek atvėstų.
Supilkite jį į stiklainius su agurkais ir uždarykite dangteliais.
Apverskite stiklainius dangteliu žemyn ir palaikykite 8-10 minučių.
Per ilgas pasterizavimo procesas iš agurkų atima jų kietumą.
Pastatykite stiklainius sausoje ir tamsioje vietoje.
Mėgaukitės!