Home Receptai Marinuoti agurkai: vidutiniškai saldūs ir labai traškūs!

Marinuoti agurkai: vidutiniškai saldūs ir labai traškūs!

0
Marinuoti agurkai: vidutiniškai saldūs ir labai traškūs!

1 l talpos stiklainiui reikės:

Mažų agurkų (galite naudoti ir didesnius);

Vandens;

1 česnako skiltelės;

5 juodųjų pipirų žirnelių;

5 kvapniųjų pipirų žirnelių;

1 lauro lapo;

1 valgomo šaukšto druskos;

2-2,5 arbatinių šaukštelių cukraus;

3 šaukštų 9% acto;

šiek tiek krapų;

4 juodųjų serbentų ir 4 vyšnių lapų;

krienų lapų;

Nedidelio čili pipiro;

žiupsnelio garstyčių sėklų.

Gaminimas:

Gerai nuplautus agurkus palikite 3 valandoms vandenyje. Ant stiklainio dugno sudėkite serbentų ir vyšnių lapus, krienų lapus, lauro lapą, juoduosius ir kvapniuosius pipirus, garstyčių sėklas, čili, susmulkintą česnaką ir krapus.

Užpildykite stiklainį su agurkais. Užpilkite agurkus verdančiu vandeniu ir palikite 7 minutes. Skaičiuokite druską ir actą ne vienam litrui vandens, bet vienam litriniam stiklainiui.

Supilkite vandenį nuo agurkų į puodą, įpilkite druskos ir cukraus, užvirkite. Užpilkite agurkus verdančiu sūrymu, į stiklainį įpilkite acto ir užsukite dangtelius. Suvyniokite į kokį nors audeklą ir laikykite, kol atvės.