Skanūs marinuoti agurkai žiemai pagal „YouTube“ kanalo receptą. Idealiai tinka prie mėsos patiekalų, o taip pat ir salotoms!
Jums reikės:
- 2 kg agurkų
- 1/2 stiklinės virinto vandens
- 1/2 stiklinės augalinio aliejaus
- 1/2 stiklinės cukraus
- 2 šaukštų druskos
- 1/2 šaukšto maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukšto acto
- 5 skiltelių česnako
Gaminimo eiga:
- Agurkus nuplaukite po tekančiu vandeniu ir po to 2 valandas pamirkykite šaltame vandenyje.
- Praėjus šiam laikui, nupjaukite agurkų galus ir supjaustykite juos į storesnius griežinėlius.
- Įdėkite visus agurkus į puodą ir paruoškite užpilą.
- Į dubenį supilkite pusę stiklinės virinto vandens, įpilkite aliejaus, acto ir įberkite cukraus, druskos, juodųjų pipirų ir susmulkintų česnakų. Viską gerai išmaišykite, kad druska ir cukrus ištirptų.
- Į šį mišinį sudėkite supjaustytus agurkus, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 2 valandoms, kad agurkai išleistų sultis (kas pusvalandį vis pamaišykite).
- Paruoškite sterilizuotus stiklainius ir į juos sudėkite visus agurkus.
- Galiausiai visas sultis iš puodo supilkite ant agurkų ir uždenkite dangteliu.
- Stiklainius sudėkite į puodą, maždaug iki pusės įpilkite vandens ir 10 minučių sterilizuokite. Gerai uždarykite dangtelius.
- Tada apverskite stiklainius dangteliais žemyn ir leiskite atvėsti.
Gero apetito!