Jei jums patinka konservuoti agurkai ir norite išbandyti ką nors naujo, būtinai pasigaminkite šį pikantišką užkandį. Jis paruošiamas labai greitai ir lengvai, o agurkai išeina neįtikėtinai skanūs, traškūs ir skaniai kvepiantys.
Reikės:
- 3 kg agurkų
- 1,5 šaukšto druskos
- 100 ml acto
- 180 g cukraus
- 125 ml vandens
- 12 skiltelių česnako
- 250 g kečupo
- 250 g aštraus kečupo
- 250 ml aliejaus
Į puodą supilkite vandenį ir actą. Suberkite cukrų, druską ir supilkite aliejų. Taip pat iš karto į puodą sudėkite 2 rūšių kečupą ir viską gerai išmaišykite. Gautą marinatą kol kas atidėkite į šalį.
Pereikite prie agurkų. Jei jie šiek tiek apdžiūvę, užpilkite juos šaltu vandeniu ir palikite 3-4 valandas. Po tokios vonios agurkai bus kaip ką tik nuskinti. Paruoštiems agurkams nupjaukite galus, o tada supjaustykite į 4 dalis. Jei agurkai dideli, supjaustykite juos į 8 dalis.
Supjaustytus agurkus perkelkite į puodą su marinatu ir viską gerai išmaišykite. Puodą uždėkite ant stiprios ugnies ir užvirkite. Tada ugnį sumažinkite iki vidutinės, puodą uždenkite dangčiu ir kaitinkite agurkus apie 25 minutes.
Tuo tarpu smulkiai supjaustykite keletą skiltelių česnako arba jas išspauskite. Jų skaičius priklauso nuo jūsų skonio (t .y galima dėti mažiau, nei nurodyta recepte). Praėjus 25 minutėms, į puodą su agurkais sudėkite česnaką, viską gerai išmaišykite ir palikite troškintis po dangčiu dar 10 minučių. Atkreipkite dėmesį, kiek puode atsirado sulčių. Agurkai troškinasi ne tik marinate, bet praktiškai savo sultyse.
Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Tam pakanka tik užpilti juos verdančiu vandeniu. Tada jau galima agurkus sudėti į paruoštus stiklainius, tik visada su padažu. Užsukite dangtelius, apverskite ir palikite visiškai atvėsti be papildomo įvyniojimo.
Agurkus galite laikyti kambario temperatūroje ir jau kitą dieną paragauti.