Konservavimas yra vienas iš produktų išsaugojimo būdų. Jį taip pat galima laikyti ir maisto pagardinimo būdu, nes vienų skoniui marinuoti produktai būna skanesni už šviežius. Šis marinatas grybams vertas visų grybų mėgėjų dėmesio.
Sudėtis:
1 l vandens
2 šaukštai cukraus
4 šaukšteliai druskos
3 lauro lapai
6 juodųjų pipirų žirneliai
4 gvazdikėliai
0.5 šaukštelio malto cinamono
110 ml acto
Gaminimas:
Užvirkite vandenį, sudėkite prieskonius, virkite tris minutes. Pačioje virimo pabaigoje įpilkite acto ir nukelkite nuo ugnies. Marinatas yra paruoštas.
Grybus gerai nuplaukite, supjaustykite stambiais gabaliukais, sudėkite į šaltą vandenį ir užvirkite. Tada nupilkite vandenį. Antrą vandenį pasūdykite pagal skonį ir kaitinkite grybus, kol užvirs.
Kai vanduo pradės virti, atsargiai pamaišykite ir pašalinkite putas. Virimo pabaigoje grybai nusės ant dugno. Išimkite grybus ir sudėkite į sterilius stiklainius (ne iki pat viršaus). Iš stiklainių pašalinkite likusį nuovirą ir užpilkite paruoštu marinatu (kol stiklainis bus pilnas).
Užsukite stiklainius ir laikykite grybus šaldytuve. Šis marinatas grybams jūsų nenuvils.