Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Manų kruopų tešlos blynai su grybais. Paprastas ir skanus receptas!

Daug kas mėgsta blynus. Tačiau įprasti blyneliai retkarčiais atsibosta. Kodėl tada neišbandžius truputį kitokių blynų be saldaus įdaro?

Sudėtis

Tešlai:

3 kiaušiniai

600 ml pieno

2 šaukštai cukraus

½ šaukštelio druskos

230 g manų kruopų

Įdarui:

300 g grybų

1 didelis svogūnas

2 šaukštai grietinės

15 g sviesto

40 g sūrio

¼ šaukštelio druskos

¼ šaukštelio smulkinto česnako

¼ šaukštelio pipirų

Gaminimas:

Išplakite kiaušinius, maišydami supilkite pieną. Suberkite druską, cukrų, toliau plakite.

Gautą mišinį sumaišykite su manų kruopomis, išmaišykite, leiskite pastovėti 15 minučių.

Keptuvę sutepkite aliejumi, apkepkite blynus.

Sudėkite paruoštus blynus ant lėkštės, uždenkite, nuimkite po 5 min.

Susmulkinkite grybus ir svogūnus. Pakepinkite keptuvėje. Patroškinę 10 min. supilkite grietinę. Sudėkite sviestą.

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su grybais. Įverkite druskos, pipirų, česnako, sumaišykite. Nuimkite įdarą nuo viryklės.

Ant blynų uždėkite porą šaukštų grybų įdaro, suvyniokite juos į ritinį, sutepkite tirpintu sviestu. Blynus pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 15 minučių.

Skanaus!

Lietiniai blynai su varške: puikiai tinka vasaros metu!

Lietiniai blynai su varške: puikiai tinka vasaros metu!

Šie lietiniai blynai su varške vasarą puikiai tinka pietums. Tai puikūs blynai, nes jie gaminami ne iš miltų, o iš vanilės miltelių.

Ingredientai dviems porcijoms:

  • 2 kiaušiniai;
  • 130 ml pieno;
  • 2 šaukštai liesos varškės;
  • 3 šaukštai vanilės miltelių.

blynai su varške

Gaminimas:

Visus ingredientus sumaišykite. Kepkite kaip klasikinius blynus – ant keptuvės užpilkite šiek tiek tešlos, prieš tai nepamirškite įpilti šlakelio aliejaus. Iškepusius blynus pagardinkite varškės (ar kitokiu) įdaru. Skanaus!

Apsilaižysite pirštus: 3 paslaptys, kad blynai būtų ploni ir nesudegę

Trys pagrindinės paslaptys, kad blynai būtų ploni, nesudegę ir nuostabaus skonio.

Daugeliui ploni ir skanūs lietiniai blynai yra susiję su vaikyste, šventėmis. Ir tiesiog neįmanoma įsivaizduoti užgavėnių be skanių blynų kalno.

Daugelis namų šeimininkių skubėjo pasidalinti savo skaniausių blynų receptu „Shrovetide“ savaitėje.

Tačiau ne kiekvienos šeimininkės blynai tikrai skanūs, gražūs, ploni. Problemos, su kuriomis dažniausiai susiduria namų šeimininkės  kepant blynus.

Kad blynai dega. Ar būna per stori. Arba blynai gaunami su nelygiais kraštais.

Visų šių problemų galima lengvai išvengti, jei žinosite šias tris puikių blynų kepimo paslaptis.

Pirmoji paslaptis. 

Nepilkite daug aliejaus. Tačiau yra vienas niuansas. Kad blynai nepridegtų ir įgautų gražią spalvą.

Būtina keptuvėje kurioje kepsite įkaitinti apie 6-7 šaukštus augalinio aliejaus ir perteklių supilti į tešlą.

Keptuvėje neturėtų būti per daug aliejaus

Antroji paslaptis.

 Aukšta temperatūra kad blynai būtų su lygiais kraštais, jie turi būti kepami labai gerai įkaistančioje keptuvėje.

Trečioji paslaptis. 

Kad blynai būtų švelnūs ir tiesiog tirptų burnoje, būtina tam kuriam laikui uždengti paruoštą blynų kalną su dubeniu arba lėkštele.

Taigi jie įmirks savo garais ir bus neįtikėtinai skanūs.

Ir paskutinė paslaptis. Tešla turėtų būti kaip riebus jogurtas, bet ne tokia tiršta kaip grietinė.

Skanių blynų Jums !

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---