Home Patarimai Mano mamos gudrybė, kaip išvirti ryžius, kad jie būtų balti ir birūs!

Mano mamos gudrybė, kaip išvirti ryžius, kad jie būtų balti ir birūs!

0
Mano mamos gudrybė, kaip išvirti ryžius, kad jie būtų balti ir birūs!

Ryžiai yra labai sveikas produktas, kuriame gausu maistinių medžiagų ir angliavandenių. Tai yra puikus energijos šaltinis, kuris idealiai tinka tiems, kurie užsiima fizine veikla.

Ryžiai aprūpina organizmą B grupės vitaminais, kurie būtini tinkamam mūsų organizmo funkcionavimui.

Nors ryžiuose gausu maistinių medžiagų ir jie puikiai tinka kaip garnyras prie daugumos patiekalų, juos paruošti nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Būtent todėl siūlome išbandyti laiko patikrintą receptą, kaip paruošti tobulai birius ryžius, kurie bus gražios baltos spalvos.

Jums reikės:

  • 2 stiklinių ryžių
  • 3 stiklinių vandens
  • druskos
  • šiek tiek citrinos sulčių
  • trupučio acto
  • lauro lapo
  • aliejaus

Kaip gaminti?

Svarbu pasirinkti aukštos kokybės ryžius.

Rekomenduoju apvaliagrūdžius ryžius.

2 stiklinėms ryžių naudokite 3 stiklines vandens.

Stiklinės tūris nėra svarbus: esmė slypi proporcijose.

Įkaitinkite orkaitę. Jei orkaitė dujinė – iki 200 laipsnių Celsijaus, elektrinę orkaitę kaitinkite iki 220 laipsnių.

Ryžius nuplaukite karštu vandeniu ir sieteliu pašalinkite vandens perteklių.

Į puodą supilkite aliejų.

Jei ryžius patieksite su mėsa be išsiskyrusių sulčių, įpilkite daugiau aliejaus. Jei mėsa bus su sultimis, pakanka nedidelio kiekio aliejaus.

Įkaitinkite aliejų, suberkite ryžius ir nuolat maišydami kepkite.

Supilkite karštą vandenį.

Įpilkite šiek tiek citrinos sulčių ir lašelį acto.

Dėl šių dviejų ingredientų ryžiai bus gražios baltos spalvos.

Pasūdykite ryžius ir įdėkite 1-2 lauro lapus.

Lauro lapas puikiai tinka ne tik dėl aromato. Mano mama teigia, kad šis prieskoninis augalas padeda ryžiams tinkamai išbrinkti.

Paragaukite skystį: jis turėtų būti pakankamai sūrus.

Uždenkite troškintuvą ir pašaukite į orkaitę 25 minutėms.

Patikrinkite, ar ryžiai išvirę.

Jei ryžiai atrodo sausi prie troškintuvo kraštų, užpilkite 1/4 stiklinės vandens. Nemaišykite.

Uždenkite, apvyniokite rankšluosčiu ir palikite pusvalandį pastovėti.

Prieš patiekdami gerai išmaišykite.

Dar daugiau patarimų

Prieš verdant galima įdėti ketvirtį raudonosios paprikos, 1 per pusę perpjautą svogūną ir leisti užvirti. Palikite dangtį šiek tiek pravirą.

Jei norite dar intensyvesnio ryžių aromato, galite įdėti šiek tiek gvazdikėlių.

Turėkite omenyje tai, kad kuo daugiau krakmolo pašalinsime iš ryžių, tuo jie bus mažiau lipnūs po virimo. Norint pašalinti krakmolą, ryžius geriausia nuplauti 3-4 kartus prieš verdant arba plauti tol, kol bus aiškiai matomas grūdelis, antraip verdami ryžiai per daug sutirštės.

Labai svarbu ir tai, kokią temperatūrą  pasirenkate – aukštą ar žemą.

Jei pasirinksite per aukštą temperatūrą, ryžiai gali būti lipnūs.

Virtuvės šefo patarimai

Ryžius gerai nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus.

Apkepkite aliejuje kartu su smulkintu svogūnu.

Įpilkite vandens, įberkite druskos ir pipirų.

1 stiklinei ryžių naudokite 1,5 stiklinės vandens.

Leiskite užvirti ir uždenkite dangčiu.

Sumažinkite iki mažiausio ugnies lygio ir virkite 12 minučių.

Uždenkite dangčiu ir leiskite 10 minučių pastovėti.

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].