Naminė bulvių košė yra vienas populiariausių garnyrų prie mėsos. Tačiau kartais jai pritrūksta gero skonio. Atraskite ingredientą, kuris pagerins jūsų bulvių košės skonį ir padarys košės skonį dar geresnį. Pakelkite bulvių košę į aukštesnį lygį naudodami vieną ingredientą, kurį iš tiesų naudoja daug žmonių.
Kaip išvirti tobulą košę?
Bulvių košė yra būtent tai, ko norime artėjant rudeniui: karšta ir soti, puikiai deranti su mėsa, bet skani ir pati viena, ypač, jei į ją įdėsime, pavyzdžiui, keptų svogūnų. Sužinokite, kaip naudojant paprastus ingredientus košei suteikti puikų skonį.
Pagardinkite savo košę tik vienu ingredientu
Neretai sakoma, kad košės – paprastas patiekalas, tačiau ją pagaminti kreminę ir skanią nėra taip paprasta.
Štai keletas sėkmės paslapčių. Atminkite, kad taip pat labai svarbią reikšmę turi ir pasirinktos bulvės rūšis. Jums reikia bulvių su tvirtu minkštimu, pavyzdžiui, Amandine, Bintje arba Ratte bulvių veislių.
Verdant košę verta virti bulves su lupenomis verdančiame pasūdytame vandenyje.
Kai bulvės išvirs, niekada jų netarkuokite, o sutrinkite rankomis su bulvių grūstuve ar šakute, kaip darydavo mūsų močiutės. Tada tiesiog įpilkite pieno ir įdėkite sviesto.
Pastaba: pienas turi būti karštas, kad gerai įsimaišytų ir susidarytų lygi tekstūra.
O kas yra tas garsusis ingredientas, kuris viską pakeis? Dabar pats laikas tai išsiaiškinti, jei norite savo košei suteikti dar geresnį skonį. Įdėkite į ją sūrio.
Priklausomai nuo jūsų skonio, savo košę pagardinkite parmezanu, tarkuotu fermentiniu ar net ožkos ar rokforo sūriu. Šis nedidelis pokytis pagyvins jūsų košę ir pavers ją malonumu tiek mažiems, tiek dideliems.
Keletas originalių bulvių košės receptų
Kai girdime ką nors kalbant apie bulvių košę, dažnai pagalvojame apie klasikinę bulvių košę. Ji gali būti pagamintas iš įvairių žaliavų, kad mūsų skonio receptoriai būtų dar labiau pamaloninti.
Rytietiška morkų košė
Virkite morkas su keliomis bulvėmis, kad gautumėte tinkamą tekstūrą, ir sutrinkite kaip įprasta. Kai sutrinsite, įdėkite kmynų arba kario pagal savo skonį ir susmulkintą šviežią kalendrą. Norėdami išgauti dar įdomesnį skonį, galite įdėti šiek tiek medaus ar apelsino žievelės.
Salierų košė su muskato riešutu
Salierai vėl atsidūrė gurmaniškų restoranų dėmesio centre dėl savo išskirtinio skonio, aromato ir maistinių medžiagų. Be to, juose yra labai mažai kalorijų.
Atkreipkite dėmesį į jaunų, baltų ir tvirtų salierų pasirinkimą. Salierus ir bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, jų kiekis turėtų būti vienodas. Pakepinkite svieste, įpilkite 40 ml šviežios grietinėlės, pagardinkite prieskoniais ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Sumaišykite, pabarstykite muskato riešutu arba tarkuotu triufeliu ir laiškiniais česnakais.
Moliūgų košė
Dėl savo kreminės tekstūros, minkštimo ir švelnaus skonio moliūgas puikiai tinka košei. Pasirinkite tvirtą, ne per didelį moliūgą. Minkštimą supjaustykite kubeliais ir virkite 20 minučių su česnako skiltele ir druska puode su vandeniu.
Taip pat galite pridėti bulvių. Tada sumaišykite su sviestu ir šviežia grietinėle arba kokosų pienu. Suberkite pasirinktus prieskonius: žiupsnelį muskato, cinamono, kmynų arba 4 rūšių prieskonių. Prieš patiekdami apibarstykite lazdyno riešutais arba grūstais migdolais.
Baltųjų pupelių košė su migdolų pienu
Svieste pakepinkite skardinę baltųjų pupelių (nuplautų ir nusausintų). Ant viryklės įkaitinkite 20 ml migdolų pieno, tada nukelkite nuo ugnies ir supilkite į pupeles. Įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Papuoškite žolelėmis ir ir turėsite idealų garnyrą prie mėsos patiekalų. Taip pat galite paruošti bulvių košę, į bulves įmaišę trintų brokolių, kopūstų, pastarnokų, žirnių ar cukinijų. Tai puikus būdas paruošti originalią, spalvingą ir labai skanią košę. Linkime jums skanaus!