Paruoškite šį maltos mėsos vyniotinį pagal „YouTube“ receptą ir galėsite puikiai papietauti ar pavakarieniauti.
Jums reikės:
- 500 g maltos mėsos (rūšis pagal skonį)
- 20 ml aliejaus
- 1 svogūno
- petražolių
- 40 g džiūvėsėlių
- 40 g majonezo
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- baziliko
Įdarui:
- 100 g kumpio
- 100 g kietojo sūrio
- 50 g grilio padažo
Gaminimo eiga:
Foliją lengvai patepkite aliejumi.
Į dubenį suberkite faršą (gali būti ir dviejų rūšių mėsa), įpilkite aliejaus, smulkiai supjaustytą svogūną, džiūvėsėlius, juoduosius pipirus, baziliką, druską, kapotas petražoles, majonezą ir viską gerai išmaišykite.
Paskleiskite mėsos mišinį ant folijos ir suformuokite lygų stačiakampį.
Paruošiame įdarą, tam kubeliais supjaustykite kumpį ir sumaišykite su stambiai tarkuotu kietuoju sūriu.
Ant viršaus sluoksniuokite faršą, susukite ir suvyniokite į foliją.
Įdėkite suvyniotą ritinį ant kepimo skardos ir kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Pasibaigus šiam laikui, išimkite mėsos ritinį iš orkaitės, patepkite grilio padažu ir kepkite dar 10 minučių 180°C temperatūroje.
Viskas, paruošta!
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga:
Dar vienas receptas
Jums reikės:
- 5 kiaušinių
- 250 g majonezo
- 350 g kietojo sūrio
- 1 svogūno
- 500 g maltos mėsos
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
Gaminimo eiga:
Kiaušinius sumaišykite dubenyje su majonezu, įberkite tarkuoto sūrio ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Tuo tarpu, kol kepa, sumaišykite faršą su smulkintais svogūnais, įberkite druskos ir išmaišykite.
Paskleiskite paruoštą faršą ant iškepusio pagrindo. Susukite ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Viskas, paruošta.
Gero apetito!