Šios paprastos taisyklės leis paprastai pagerinti bet kokių, net ir pilnagrūdžių makaronų skonį.
Kartą būnant vasarnamyje, mama manęs paklausė, kodėl mano makaronai tokie skanūs. Atrodo, paprasti makaronai be priedų, bet skonis kitoks. Ir pagalvojau, kad jau daug metų ruošiu makaronus vienodai, o kad galima juos ruošti ir kitaip – atrodo, pamiršau. Čia papasakosiu kelias paprastas taisykles, kuriomis vadovaujuosi, ir makaronai kaskart išeina puikūs. Idėjas radau senose kulinarinėse laidose.
1. Virkite makaronus dideliame kiekyje vandens. Pagal taisykles, 100 gramų makaronų reikia paimti litrą vandens. Aišku, kartais tam reikėtų labai didelio puodo, bet stengiuosi išlaikyti santykį 250 gramų makaronų ir 2 litrai vandens.
2. Vanduo turi būti gerai pasūdytas. Į du litrus vandens dedu pusę šaukštelio druskos. Žinoma, reikėtų atsižvelgti į savo skonį, bet padažo sūdyti nereikėtų. Sūdyti reikėtų būtent makaronus.
3. Makaronus virkite tiksliai pagal ant pakuotės nurodytą virimo laiką. Visos makaronų rūšys skirtingos (sraigteliai, vamzdeliai ir t. t.), todėl saugiausia yra laikytis gamintojo nurodymų.
4. Makaronus nukoškite per kiaurasamtį ir leiskite vandeniui nutekėti. Puode palikite apie 50 ml makaronų nuoviro ir atgal į jį sudėkite makaronus. Tada į puodą galite supilti savo ruošiamą padažą. Nepriminsiu, kad makaronų negalima plauti šaltu vandeniu.
5. Į puodą įdėkite 25–30 gramų gabalėliais supjaustyto sviesto. Tai vienintelis priedas, kurio reikia. Atitinkamai galite naudoti mažiau riebalų ruošiant padažą.
6. O svarbiausia: šaukštu intensyviai maišykite iš apačios keldami makaronus, kad šie neprisviltų. Maišykite, kol visas sviestas ištirps ir padengs makaronus. Po to galite patiekti arba sumaišyti juos su kitais ingredientais.
Linkime gero skonio!