Dėdė iš Armėnijos, kuris yra artimiausias mano vyro giminaitis, pasidalino šiuo receptu. Todėl šį nuostabų patiekalą ir pavadinau – makaronai armėniškai.
Makaronai armėniškai išsiskiria tuo, kad juos lengva paruošti, nes net moksleivis gali susidoroti su šiuo patiekalu vos per 15 minučių!
Pats kepimo procesas yra labai įdomus, nes pirmasis etapas yra kepimas, o tik tada virimas! Tai gelbsti mus nuo visų rūšių perkėlimo iš vieno indo į kitą ir dėl to sutaupome daug laiko, kurį mielos šeimininkės gali laisvai skirti savo artimiesiems.
KEPTI MAKARONAI
Šis garnyras yra labai skanus, o dėl to, kad makaronai yra kepti, jie turi puikų aromatą ir skonį.
Kviečiame išmokti greitai paruošti makaronus armėniškai. Įdomi idėja įtraukiant įvairovę į savo mitybą!
Jums reikės:
- 300 g makaronų
- 4 kiaušinių
- 3-4 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
- 1 valgomojo šaukšto verdančio vandens
- prieskonių makaronams
- druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite, tada suberkite makaronus.
Kepkite makaronus keptuvėje iki auksinės rudos spalvos, nuolat maišydami. Makaronai retai apkepa tolygiai, todėl jie bus skirtingų spalvų.
Į patogų indą įmuškite kiaušinius, tada įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai išplakite.
Dabar vėl pereikime prie makaronų. Pridėkite į juos prieskonių. Aš naudojau raudonųjų ir juodųjų maltų pipirų mišinį kartu su džiovintomis petražolėmis ir krapais.
Tačiau galite naudoti bet kokį kitą prieskonį, kurį turite. Viskas priklauso tik nuo jūsų skonio! Gerai išmaišykite makaronus.
Makaronus užpilkite verdančiu vandeniu. Vanduo turėtų padengti makaronus. Virkite makaronus toje pačioje keptuvėje, uždengus ant vidutinės ugnies, kol vanduo užvirs (apie 5–7 minutes). Nepamirškite retkarčiais pamaišyti!
Kai makaronai visiškai sugers vandenį, į juos supilkite kiaušinius. Virkite makaronus dar 3-5 minutes, kartais pamaišydami.
Viskas, armėniški makaronai yra paruošti. Skanaus! Beje, į šį garnyrą taip pat galima dėti faršo ir daržovių, bus dar skaniau.
Norint pamaitinti šeimą sočia vakariene, tereikia turėti makaronų pakelį, šiek tiek maltos mėsos ir padažo – tai minimalus produktų sąrašas, norint paruošti skanų patiekalą.