Makaronai su šonine ir sūrio padažu yra labai greitas ir lengvas patiekalas. Jis patiks tiek suaugusiems tiek vaikams ir gaminsite tai dar ne kartą.
Jums reikės:
- Šoninės – 200–250 g,
- Česnakų – 4 skiltelės,
- Svogūnas – 1 vnt.,
- Šviežių čiobrelių – 1 šaukštelis,
- Spagečiai – 400 g
- Sviestas – 2 šaukštai
- Miltai – 2 šaukštai
- Pienas – 1/2 puodelio,
- Minkštas sūris – 200–250 g.
Gaminimas:
Didelėje gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepkite šoninę, smulkintą česnaką ir svogūnus, retkarčiais pamaišydami, kol šoninė paruduos, maždaug 10 minučių. Sudėkite smulkiai supjaustytą čiobrelį. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Tuo tarpu dideliame puode su sūdytu verdančiu vandeniu virkite spagečius iki al dente, maždaug 2 minutėmis mažiau, nei nurodyta pakuotės instrukcijose. Nupilkite vandenį, palikdami 1,5 puodelio tolesniam paruošimui.
Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir virkite, kol masė taps lygi, maždaug 1 minutę. Lėtai supilkite pieną ir 1/2 puodelio makaronų vandens, maišykite iki vientisos masės. Užvirkite, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite sūrį, išmaišykite.
Grąžinkite šoninės keptuvę ant vidutinės ugnies; įpilkite 1/2 puodelio makaronų vandens ir kaitinkite 1-2 minutes. Į keptuvę sudėkite virtus spagečius ir sūrio padažą. Išmaišykite, įpildami truputį likusio vandens, kad padažas būtų kreminis ir tolygiai padengtų makaronus. Makaronai su šonine paruošti, pagardinkite juos druska ir pipirais pagal skonį.