Paruošę patiekalą pagal mūsų receptą, būsite maloniai nustebinti.
Paprasti ingredientai, tokie kaip česnakai, pomidorai ir krevetės, atnaujins tokio, atrodytų, pažįstamo patiekalo skonį. Makaronai pavirs nuostabaus skonio kulinariniu šedevru.
Ingredientai:
nuluptos krevetės – 700 gramų;
druskos pagal skonį;
juodųjų pipirų pagal skonį;
alyvuogių aliejaus – 6 arbatiniai šaukšteliai;
česnako 2 skiltelės;
konservuoti pomidorai – 400 gramų;
vyšniniai pomidorai – 400 gramų;
baziliko – 100 gramų;
makaronai (geriausia spagečiai) – 250 gramų.
Gaminimas:
Iš anksto atitirpinkite krevetes. Apibarstykite jas druska ir pipirais pagal skonį.
Didelėje keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite 4 arbatinius šaukštelius alyvuogių aliejaus ir kepkite ant jo krevetes, kol iškeps (maždaug 3 minutes).
Padažo paruošimas: toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir jame 30 sekundžių pakepinkite nuluptą susmulkintą česnaką, tada įpilkite konservuotų pomidorų ir 2 puodelius vandens.
Užvirus sumažinkite šilumą ir virkite dar maždaug 15 minučių, vis pamaišykite padažą.
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir sumaišykite padažą su vyšniniais pomidorais, perpjautais pusiau.
Keptuvėje su verdančiu pasūdytu vandeniu virkite spagečius, vadovaudamiesi instrukcija ant pakuotės.
Nusausinkite išvirusius spagečius ir įpilkite pomidorų padažą, krevetes ir baziliko lapelius. Sumaišykite ir nedelsdami patiekite.
Skanaus!