Netradicinis patiekalas, kuris maloniai nustebins savo skoniu. Nors ir atrodo, kad majonezas, miltai ir vištiena – nesuderinama, paragavę šio skanėsto suprasite, kad tai – tobulas derinys.
Ingredientai:
- 0,5 kg miltų;
- 400 g majonezo.
Įdarui:
- 1 vienetas vištienos krūtinėlės
- sultinys
- truputis aliejaus
- paprika
- du pomidorai
- 6 skiltelės česnako
- 1 didelis svogūnas
- 100 g juodųjų alyvuogių
- puodelis pomidorų tyrės
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- prieskonių pagal skonį
- laiškinis česnakas, svogūno laiškai arba kalendra.
Gaminimas:
Į dubenį suberkite miltus, įdėkite majonezo ir padarykite vientisą tešlą. Ji turi būti elastinga ir gražiai nusilupti nuo rankų. Paruošę tešlą, uždenkite ją maisto plėvele ir padėkite į šaldytuvą.
Kol tešla šaldytuve, paruoškite įdarą. Sudėkite vištienos krūtinėlę į greitpuodį, užpilkite sultiniu arba vandeniu (tada į jį įdėkite sultinio kubelį) ir virkite maždaug 10 minučių. Palikite puode, kol vanduo garuoja, tada išimkite mėsą ir ją susmulkinkite.
Tada paruoškite daržoves. Į maišytuvą sudėkite supjaustytą papriką, svogūnus, pomidorus ir česnako skilteles. Sumaišykite daržoves ir sudėkite į keptuvę kartu su mėsa. Apšlakstykite viską pomidorų tyrele, pagardinkite druska ir kitais prieskoniais. Galite pridėti smulkintų svogūno laiškų arba kalendros.
Kai paruošite įdarą, galite pasiimti tešlą. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio ir iškočiokite. Ant vienos jos pusės sudėkite įdarą, tada susukite tešlą ir dėkite į kepimo indą.
PATARIMAS: Ant įdaro galite uždėti lydyto arba tarkuoto sūrio.
Kiaušinius sumaišykite su majonezu ir mišiniu patepkite tešlos viršų. Subadykite šakute ir įdėkite 10 minučių į iki 200° C temperatūros įkaitintą orkaitę, po to sumažinkite temperatūrą iki 180° C ir leiskite patiekalui kepti dar 35 minutes. Skanaus!
Vaizdo įrašas: