Net ir paprastoje keptuvėje galima iškepti mėsą taip skaniai, tarsi ant grotelių. Jums tereikia tai padaryti dviem etapais: po paties kepimo į mėsą pridėkite daržovių ir lėtai troškinkite bei pridėkite atitinkamų prieskonių.
Sudėtis
- 1 kg avienos
- 3 svogūnai
- 3 pomidorai
- 3 paprikos
- 1 cukinija
- 2 baklažanai
- bet kokie žalumynai (pvz., petražolės, krapai ir žalieji svogūnai)
- šiek tiek aliejaus
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 1 šaukštelis maltos paprikos ir tiek pat kalendros
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite mėsą, supjaustytą smulkiais gabalėliais. Padidinkite ugnį, kad mėsa pasidengtų skania plutele.
Šiame etape pridėkite prieskonių ir svogūną, supjaustytą pusžiedžiais. Tada sudėkite susmulkintus pomidorus, pakepkite tris minutes, uždenkite ir troškinkite 15 minučių.
Kitoje keptuvėje greitai apkepkite visas supjaustytas daržoves. Jas perkelkite į keptuvę su mėsa, dar 10 minučių viską palaikykite po dangčiu ir galima patiekti.