Būna, kad po vakarienės lieka bulvių košės. Tada tenka sukti galvą, kur ją panaudoti. Jei taip nutiko ir jums, išmėginkite šias bulvių spurgas! Jas išsikepti yra nepaprastai lengva.
Sudėtis
- 4 bulvės
- 1 kiaušinis
- 0,5 šaukštelio druskos
- 5 g mielių
- pieniška dešra
- 200 g miltų
- 1 stiklinė pieno
- 1 šaukštas cukraus
- 1 šaukštas krapų
- 1 šaukštelis malto česnako
- 300 ml aliejaus
Paruošimas
Bulvių spurgos ruošiamos 3 etapais. Pirmajame reikia nulupti ir išvirti bulves. Nukoškite ir sutrinkite bulves į košę.
Supilkite stiklinę pieno. Viską sumaišykite. Į gautą masę pridėkite druskos, mielių ir aukščiau išvardytų prieskonių. Tada suberkite pusę miltų.
Įmuškite kiaušinį ir sutarkuokite dešrą. Sudėkite į mišinį ir maišykite tešlą iki vientisos masės. Uždenkite dubenį plastikine plėvele. Palikite valandai.
Toliau supilkite likusius miltus. Dar kartą viską išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį arba plastikinį maišelį su skylute.
Įkaitinkite aliejų. Dalimis išspauskite tešlą. Kepkite, kol pagels.
Šios bulvių spurgos tikrai užkariaus jūsų širdis.