Labai švelnūs ir skanūs blynai. Tikrąja to žodžio prasme ištirpsta burnoje. Išbandykite!
Reikės:
6 kiaušinių;
0,5 l pieno;
5-6 šaukštelių krakmolo;
šaukšto saulėgrąžų aliejaus;
300 g varškės;
cukraus pagal skonį;
grietinės;
sviesto.
Gaminimas:
Išplakite 5 kiaušinius su cukrumi.
Sudėkite krakmolą. Gerai išmaišykite, kad nebūtų gumulėlių.
Supilkite pieną ir saulėgrąžų aliejų. Išmaišykite.
Leiskite pastovėti 15 min. Tešla turi būti skysta.
Sutepkite keptuvę aliejumi arba taukais.
Kepkite blynus tik iš vienos pusės.
Paruoškite įdarą. Sumaišykite varškę su cukrumi ir 1 kiaušiniu.
Jei norisi, galite pridėti aguonų ar razinų.
Ant iškepusių blynų uždėkite varškės įdarą. Suvyniokite arba sulankstykite.
Sudėkite blynus į puodą ar kepimo skardą.
Sluoksniuokite ir sluoksnius pertepkite sviestu bei grietine.
Pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 10-15 min.
Skanaus!