Išbandykite šį be galo skanų medučio receptą! Visos pastangos jį gaminant tikrai to vertos!
Sudėtis
Tešlai:
100 g sviesto
120 g cukraus
3 kiaušiniai
250 g medaus
1 šaukštelis sodos
350 g miltų
Kremui:
500 ml grietinėlės
750 g grietinės
120 g cukraus pudros
1 šaukštas vanilės ekstrakto
2 pakeliai grietinėlės standiklio
Gaminimas:
Visus tešlos ingredientus (išskyrus miltus) sudėkite į mažą prikaistuvį ir dėkite į vandens vonią (dideliame puode užvirkite vandenį ir ant jo uždėkite prikaistuvį su tešla).
Šildykite turinį, nuolat maišydami. Kai viskas ištirps, virkite 5 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
Palaipsniui maišant suberkite miltus. Tešla taps skysta kaip keksiukas. Nesijaudinkite. Uždenkite tešlą ir padėkite į šaldytuvą 8–12 valandų.
Po stovėjimo tešla šiek tiek sutirštėja. Tešlą gaminame vakare, o ryte jau kepame pyragus.
Tešlą padalinkite į 8 vienodus gabalėlius. Palikite 2–3 gabalėlius. Likusius sudėkite į šaldytuvą, kad jie nespėtų minkštėti, kol kepsite pirmuosius pyragus.
Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriaus, kitaip bus labai sunku perkelti pyragus į kepimo skardą, nes tešla labai minkšta.
Popierių būtina apibarstyti miltais. Tešla yra minkšta ir šiek tiek lipni, todėl rankas ir kočėlą taip pat apibarstykite miltais.
Iškočiokite tešlos gabalėlį ant popieriaus ir apipjaustykite tinkamu dydžiu. Tešlą kartu su popieriumi perkelkite ant kepimo skardos.
Kepkite pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 minutes.
Taip darykite su visais tešlos gabalėliais. Kol vienas pyragas kepa, nedelsdami iškočiokite kitą ant antro popieriaus. Leiskite pyragams atvėsti.
1 minutę plakite atšaldytą grietinėlę maišytumu, palaipsniui supilkite 2 pakelius tirštiklio ir tęskite plakimą.
Palaipsniui supilkite cukraus pudrą, vanilės ekstraktą ir plakite, kol grietinėlė sutirštės.
Atskirai išplakite grietinę (bet nereikia, kad būtų skysta). Į plaktą grietinėlę supilkite grietinę ir atsargiai mentele viską išmaišykite.
Kremas yra paruoštas. Tepame tortą.
Pyragus ir kraštus sutepkite kremu, apibarstykite trupiniais ir padėkite, kad įsigertų, į šaldytuvą 8–12 valandų.
Skanaus!