Labai lengvai ir greitai paruošiama sriuba!
Ingredientai:
- švieži agurkai – 3 kg
- pomidorai – 1,5 kg
- svogūnai – 1 kg
- morkos – 1 kg
- perlinės kruopos – 500 g
- po 1/2 puodelio 9% acto, vandens ir augalinio aliejaus
- cukrus – 4 šaukštai
- druska – 2 šaukštai
Paruošimas:
Agurkus supjaustykite mažais kubeliais (galite sutarkuoti), supjaustykite svogūnus.
Rupia tarka sutarkuokite morkas.
Nulupkite pomidorus ir supjaustykite gabalėliais arba sumalkite juos su mėsmale.
Perplaukite perlines kruopas.
Įdėkite pomidorus į puodą, įberkite cukraus, druskos, įpilkite vandens ir augalinio aliejaus, išmaišykite ir įjunkite vidutinio stiprumo ugnį.
Į pomidorus suberkite agurkus, morkas, svogūnus, perlines kruopas, viską sumaišykite ir virkite 20 minučių.
Tada į puodą įpilkite acto ir troškinkite dar 10 minučių.
Karštą masę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite juos aukštyn kojomis, suvyniokite į šiltą antklodę ir palikite tokioje padėtyje, kol visiškai atvės. Tokį ruošinį laikykite spintelėje. Kai norėsite greitai paruošti marinuotų agurkų sriubą, beliks įsipilti tik vandens.
Gero apetito!