Jei nesate iš tų, kurie mėgsta daug laiko praleisti virtuvėje, bet mėgstate naminį maistą, šis naminės picos receptas kaip tik jums. Jums tiesiog tešlą reikės supilti ant kepimo skardos ir ant viršaus sudėti mėgstamus ingredientus. Ką dėti ant picos galite rinktis patys, nebūtina vadovautis mūsų rekomendacijomis.
Ingredientai:
Picos pagrindui:
- 400 ml natūralaus jogurto ar kefyro
- 2 kiaušiniai
- 50 ml augalinio aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 300 g miltų.
Picai:
- 300 g maltos jautienos
- 50 ml augalinio aliejaus
- 1 svogūnas
- 2 šaukšteliai paprikos prieskonių
- 1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis mėtos
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- pomidorų padažas
- 1 paprika
- kaparėliai
- 4 pomidorai
- konservuoti kukurūzai
- 200 g kietojo sūrio
- 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių.
Gaminimas:
Kaip jau minėjome, ant picos galite dėti kitus ingredientus, nebūtina vadovautis mūsų pasiūlymu.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, pakaitinkite ir apkepkite faršą. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, sumaišykite. Tada įberkite paprikos prieskonių, juodųjų pipirų, sudėkite džiovintas mėtas, čiobrelius, įberkite druskos ir vėl viską gerai išmaišykite.
Tešlą gaminkite dideliame dubenyje. Į jį supilkite jogurtą ar kefyrą, įmuškite kiaušinius, įpilkite augalinio aliejaus ir gerai viską sumaišykite šluotele. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir supilkite į dubenį. Viską gerai išmaišykite.
Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi ir ant jo supilkite tešlą.
Ant tešlos uždėkite pomidorų padažą ir faršą. Ant tešlos taip pat galite uždėti šiek tiek majonezo.
Tada sudėkite kukurūzus, kaparėlius, smulkiai supjaustytas paprikas ir pomidorų griežinėlius. Apibarstykite picą tarkuotu sūriu ir kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje.
Kepkite 30-35 minutes. Skanaus!