Vasarą visuomet norisi gaivių, lengvų desertų. Jogurtinis pyragas gali būti puikus pasirinkimas, tad pamėginkite jį pasidaryti!
Ingredientai:
- natūralus jogurtas – 330 g
- kiaušiniai – 4 vnt.
- cukrus – 80 g
- kukurūzų krakmolas – 60 g.
Gaminimas:
- Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite. Trynius suplakite su cukrumi, kol jie pašviesės. Supilkite jogurtą, sumaišykite ir sudėkite likusius ingredientus, išskyrus baltymus. Maišykite iki vientisos masės.
- Išplakite baltymus atskirai iki stabilių putų. Baltymus šaukštu sudėkite į bendrą masę ir maišykite švelniais judesiais. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą.
- Formą dėkite ant kepimo skardos, padengtos folija. Į kepimo skardą įpilkite verdančio vandens. Vanduo turėtų apsemti 2-2,5 cm kepimo formos. Kepkite pyragą iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
- Tada išjunkite orkaitę, šiek tiek pradarykite dureles ir palikite pyragą pastovėti viduje dar 30 minučių. Išimkite pyragą, atvėsinkite ir padėkite valandai į šaldytuvą. Tada išimkite pyragą, apibarstykite cukraus pudra. Jei norite, galite jį patiekti su uogiene ar šokoladu.