Paprastai visi marinuoti produktai namuose baigiasi atėjus pavasariui, kaip tik parduotuvių lentynose pasirodo įvairi šviežių daržovių gausa. Bet kartais net šiltomis dienomis norisi pasigardžiuoti kokiu nors aštriu sūriu užkandžiu. Tam idealiai tinka rauginti agurkai.
Vienas geriausių užkandžių yra traškūs rauginti agurkai. Jų paruošimo būdų yra daugybė, tačiau tas, apie kurį šiandien kalbėsime, nėra plačiai žinomas.
Lengvai rauginti agurkai
Jums reikės:
- 1 kg mažų agurkų
- 2 skiltelės česnako
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- Krapai
- vandens
Gaminimas:
Pirmiausia kruopščiai nuplaukite agurkus, nupjaustykite galus ir sudėkite daržoves į gilų indą.
Užpilkite agurkus šaltu virintu vandeniu ir palikite kuriam laikui.
Tada išpilkite vandenį, įpilkite česnako ir krapų.
Viską gerai sumaišykite su agurkais ir palikite valandą pastovėti.
Po valandos galėsite mėgautis lengvai raugintų agurkų skoniu.
Jei gaminate maistą tik sau ir savo vyrui, galite rauginti ne kilogramą, o tik kelis agurkus, nes juos reikia suvalgyti per keturias dienas. Nors užkandžio skonis toks nuostabus, kad nuo jo atsitraukti beveik neįmanoma, todėl geriau gaminti daugiau.