Italijoje makaronai laikomi vienu iš pagrindinių patiekalų. Jie valgomi kiekvieną dieną kartu su padažais ir salotomis, mėsa ir jūros gėrybėmis. Mano vyras gamina stebuklingus makaronus, bet tai vyksta tik atostogų metu. O kasdieniame gyvenime esame įpratę prie paprastesnių receptų. Pavyzdžiui, makaronų užkepėlė su kiaušiniais ir sūriu gali būti ir sotūs pusryčiai, ir ankstyva vakarienė.
Norint ją paruošti, jums reikės tik trijų pagrindinių ingredientų: makaronų, kiaušinių ir sūrio. Sumaišykite ir kepkite nuostabų patiekalą!
Jums reikės:
- Makaronų 200 g
- Kiaušinių 4 vnt.
- Kietojo sūrio 100 g
- Sviesto 50 g
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Apvirkite makaronus pasūdytame vandenyje, jie turi būti tik beveik išvirę.
Atskirai išplakite kiaušinius su druska ir pipirais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Sumaišykite makaronus, kiaušinius ir 50 g sūrio (dėl šiltų makaronų sūris gali šiek tiek ištirpti).
Įkaitinkite sviestu išteptą keptuvę, sudėkite makaronus ir tolygiai paskirstykite.
Kepkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, uždengę dangčiu. Tada švelniai apverskite, pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite dar 5 minutes.