Vaikai jį tiesiog dievina!
Ingredientai:
sausainiai – 30 vnt.
pienas – 4 stiklinės
kiaušiniai – 2 vnt.
vanilinis pudingas – 2 pakeliai
vanilė – 1 valgomasis šaukštas
cukrus – 7 valgomieji šaukštai
plakta grietinėlė – 250 g
Gaminimas:
- Ant stačiakampės formos dugno išdėliokite sausainius.
- Pašildykite 3 puodelius pieno, suberkite cukrų ir vanilę. Išmaišykite.
- Atskirkite trynius nuo baltymų.
- Į likusią 1 stiklinę pieno supilkite pudingo miltelius ir sudėkite trynius. Išmaišykite ir supilkite mišinį į pieno su cukrumi masę.
- Kiaušinių baltymus išplakite, supilkite į pudingą ir išmaišykite. Pudingu aptepkite sausainius ir atsargiai išlyginkite mentele.
- Formą padėkite į šaldytuvą, kad desertas sustingtų.
- Sustingusį pudingą išimkite iš formos, ant viršaus aptepkite plakta grietinėle.
- Išdėliokite paskutinį sausainių sluoksnį.
- Formą vėl padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
- Paruoštą desertą supjaustykite porcijomis ir patiekite ant stalo.
Skanaus!