Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Lavašo vyniotinis su faršu ir rūkytu sūriu

Tai – tikrai puiki idėja šventiniam stalui. Jums nereikės maišyti tešlos – tiesiog suvyniokite nurodytus maisto produktus į lavašą, ir netrukus paruošite tikrai ypatingą patiekalą.

Jums reikės:

  • 100 g lavašo
  • 150 g vištienos faršo
  • 180 g kiaulienos ir jautienos faršo mišinio
  • 50 g rūkyto sūrio
  • 10 g svogūnų laiškų
  • 35 g grietinės
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių

Kaip gaminti?

Faršą sumaišykite su prieskoniais. Išmaišykite iki vientisos masės.

Išskleiskite lavašą, ant jo sudėkite faršą (viršuje, kairėje ir dešinėje palikite 1,5 cm laisvą kraštą, apačioje – 2,5-3 cm).

Rūkytą sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite ant faršo.

Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, sudėkite ant faršo.

Apatinį kraštą patepkite grietine. Sulenkite dešinįjį ir kairįjį lavašo kraštus, susukite.

Viršų patepkite grietine.

Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje  30-35 minutes.

Supjaustykite maždaug 1,5 cm pločio griežinėliais.

Galite papuošti krapais ar kitais žalumynais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---